Rolstoel huren voor vakantie

Rolstoel huren voor vakantie, verschillende mogelijkheden.

Indien je een rolstoel huren wil voor je vakantie, heb je verschillende opties. Er zijn, ook in jouw regio bedrijven in het uitlenen van hulpmiddelen of zorginstellingen die rolstoelen of andere hulpmiddelen verhuren. Soms kan je ook een rolstoel huren op het mindervaliden vakantieadres. Dat zie je vaak bij mindervaliden groepsaccommodaties en vakantieparken met aangepaste accommodaties.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner

Op tijd een rolstoel huren voor je vakantie

Het is belangrijk om je rolstoel op tijd te huren. Bij voorkeur enkele maanden of weken voor je rolstoelvakantie. Zeker bij het huren van een elektrische rolstoel moet je die op tijd reserveren. Overigens, het is altijd verstandig te huren hulpmiddelen voor je gehandicapten of rolstoel vakantie op tijd te reserveren. Dat geldt zeker ook voor een tillift of hoog laag bedden.

Op je vakantieadres laten bezorgen

In de meeste gevallen zal je de bestelde rolstoel op je vakantieadres laten bezorgen. Als je een opvouwbare rolstoel hebt besteld, zal je die waarschijnlijk zelf meenemen of op je huisadres laten bezorgen. Een mindervaliden autovakantie en een opvouwbare rolstoel zijn een uitstekende combinatie. Een vakantie met rolstoel en eigen auto, meestal een goede combinatie.

rolstoelvakantie aan zee

Wat kost een rolstoel huren voor vakantie?

De prijs wordt met name bepaald door het type rolstoel, elektrisch of niet. En vooral of de rolstoel bezorgd moet worden op het vakantieadres. En natuurlijk telt de periode van huur ook mee. Een rolstoel huren voor een mindervaliden weekend weg is natuurlijk veel goedkoper dan een rolstoel voor een mindervaliden vakantie van 14 of 21 dagen. Gemiddeld kost het huren van een rolstoel voor je vakantie een 4 tot 10 euro per dag. Een extra brede rolstoel is vaak het duurst. Daarnaast komen de transportkosten er nog bij. Een rolstoel huren voor vakantie kan bij een lange rolstoelvakantie dus best wel oplopen.

Vergoedt jouw zorgverzekeraar de door jou te huren rolstoel?

Als je een bepaalde medische indicatie hebt, kan het zijn dat de huur van zorg- en hulpmiddelen voor je rolstoel vakantie geheel of gedeeltelijk worde vergoed. Meestal zal je de kosten van het huren van hulpmiddelen voor je aangepaste vakantie echter zelf moeten betalen. Bij een persoonsgebonden budget zal de rolstoel op je vakantieadres mogelijk vergoed kunnen worden

rolstoelvriendelijke hotelkamer

Het gehuurde vakantiehuis moet brede doorgangen hebben

Een rolstoel is gemiddeld zo 54 tot 56 centimeter breed maar een elektrische rolstoel kan nog breder zijn. Al je een aangepast vakantiehuis of mindervaliden bungalow of aangepaste groepsaccommodatie hebt gehuurd en je bent afhankelijk van een rolstoel moeten de doorgangen dus tenminste enkele centimeters breder zijn dan die 56 centimeter en daarnaast moet de rolstoel eventueel ook makkelijk een draai kunnen maken.

landal mindervalide huisjes banner

Kamer in rolstoelvriendelijk hotel huren

Indien je een kamer in een hotel met rolstoel hebt gehuurd, moet deze ook makkelijk de slaapkamer, toilet en badkamer in kunnen. Een grote badkamer met eigen en verhoogd toilet is vaak het beste. Je kunt hier een rolstoelvriendelijk hotel Nederland vinden.

hotelspecials-rolstoelvriendelijk

man in rolstoel op vakantie met vrouw

Rolstoelvriendelijke parken

Een rolstoel huren voor vakantie op een mindervaliden vakantiepark? Er zijn vele rolstoelvriendelijke parken in Nederland, België, Duitsland en heel Europa en daar zijn mindervaliden villa’s en bungalows te huur. Bij een rolstoelvakantie op een bungalowpark is het van belang dat de belangrijkste faciliteiten op het park zoals receptie en restaurant ook goed per rolstoel bereikbaar zijn.

Comfortzorg van Roompot

Roompot heeft naast een aantal echt rolstoelvriendelijke parken en mindervaliden bungalows ook een bemiddelingsbureau in Zorg, genaamd Comfortzorg. Zij kunnen, tegen een vastgesteld tarief, ervoor zorgen dat alle noodzakelijke hulpmiddelen op het vakantieadres komen, ook voor een rolstoelvakantie in het buitenland. Een initiatief van Roompot Care. Voor het bezorgen van hulpmiddelen in het buitenland worden extra kosten berekend.

rolstoel wandelen in het bos

Een groepsreis boeken als je afhankelijk van een rolstoel bent

Een groepsreis boeken? Er zijn reisorganisaties die groepsreizen organiseren voor mindervaliden. Deelname aan een standaard groepsreis is af te raden omdat zo een vakantie met een groep niet is afgestemd op de behoeften van mindervaliden. Indien je een groepsreis met rolstoel wilt boeken, moet je dat doen bij een reisorganisatie die speciale groepsreizen organiseert voor mindervaliden. Het is ook mogelijk voor een groep een rolstoelbus te huren. Handig als je een aangepaste groepsaccommodatie hebt gehuurd voor een groepsreis en er meerdere rolstoelen vervoerd moeten worden.

center parcs banner