Rolstoelvriendelijke vakantie, algemene informatie.

Rolstoelvakantie Nederland of Duitsland boeken? Boek hier een vakantie met rolstoel. Zoals bij Roompot of Landal. Wie afhankelijk is van een rolstoel en op vakantie wil gaan in Nederland, België of Duitsland, heeft diverse mogelijkheden. Wij zetten op deze pagina graag de mogelijkheden voor een rolstoelvriendelijke vakantie op een rij. Een vakantie met rolstoel, rollator of scootmobiel kan op een park gehouden worden of particulier. Ook kan je een hotelkamer boeken voor een senioren vakantie met scootmobiel of rolstoel.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner


Welk type rolstoelvakantie past bij jou?

Niet iedere vakantie met rolstoel is hetzelfde. Het is met name van de beperking van de vakantieganger welke type rolstoelvakantie het beste geschikt is. Soms is een rolstoelvriendelijke accommodatie niet voldoende en is er een goed en aangepaste vakantiewoning nodig.  Soms zelfs is een standaard aangepast vakantieverblijf niet genoeg en is een volledig aangepast vakantiehuis met hoog/laag bed en tillift nodig. In grote lijnen komt het er op nee dat wij u altijd van dienst kunnen zijn bij het boeken van een rolstoelvakantie. Voor een rolstoelvriendelijke vakantie in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië of elders in Europa. Neem voor het boeken van een rolstoelvakantie contact met ons op.


mindervalide bungalow broer en zus in de keuken

Waar moet je op letten bij boeken van een rolstoelvriendelijke vakantie?

Het is afhankelijk van de fysieke beperking van de vakantieganger wel type rolstoelvakantie geschikt is. Indien iemand rolstoelafhankelijk is voor grote afstanden maar geen moeite heeft met traplopen en drempels in huis, hoeven de eisen aan een vakantie accommodatie voor wat betreft aanpassingen niet groot te zijn. Bij een rolstoelvakantie Nederland, heb je wat te kiezen, ook bij een particulier en aangepast vakantiehuis of mindervaliden hotel.


Volledig rolstoel afhankelijk?

Indien iemand echter gehandicapt is en volledig rolstoelafhankelijk is, ook in huis, dan is er een heel ander type mindervaliden vakantiewoning of hotel nodig en dienen de aanpassingen van de accommodatie te voldoen aan de beperkingen van diens bezoeker(s). Kortom,  de ene rolstoelvakantie is de andere niet. Vandaar ook dat u op deze website verschillende types aangepaste vakantiewoningen en mindervalide bungalows kunt huren. Er zijn ook enkele gecertificeerde vakantieverblijven te huur. Deze voldoen aan de strengste eisen voor wat betreft de aanpassingen voor gehandicapten en mindervaliden.


mindervalide vakantiehuis met gezin

Rolstoelvriendelijke vakantiewoning in Nederland boeken.

De meeste mensen welke een fysieke beperking hebben of gehandicapt zijn, kiezen voor een vakantie met scootmobiel of rolstoelvakantie voor Nederland. Dat scheelt in tijd en vervoerskosten en Nederland is een prachtig land om op vakantie te gaan, zeker ook als je een fysieke beperking hebt.  In Nederland zijn veel hotels, restaurants, bungalowparken en zwembaden rolstoelvriendelijk en dat maakt het boeken van een rolstoelvriendelijke vakantie in Nederland een stuk aangenamer. Er zijn in Nederland ongeveer 300 rolstoelvriendelijke vakantiewoningen en bungalows te huur en enkele aangepaste groepsverblijven met binnenzwembad. Zo kunnen ook grote groepen in Nederland genieten van een welverdiende vakantie. U kunt hier rolstoelvriendelijke vakantiewoningen in Nederland vinden. Per accommodatie staat aangegeven wat de aanpassingen voor mindervaliden zijn.


landal mindervalide huisjes banner

Rolstoelvriendelijke vakantie in mindervalide bungalow.

Op zoek naar een vakantie accommodatie welke aangepast en gelijkvloers is?  Mindervalide bungalows hebben het voordeel ten opzichte van aangepaste vakantiewoningen dat ze gelijkvloers zijn en de badkamer, toilet en slaapkamers zich allemaal op de begane grond bevinden. Ideaal voor een rolstoel vakantie. Je kunt via onze website een mindervalide bungalow huren voor 2, 4, 6 of 8 personen maar er zijn ook 10 en 12 persoons aangepaste vakantiebungalows te huur. Het is ook mogelijk een mindervalide bungalow voor 10 personen met 4, 5 of 6 slaapkamers en 2 badkamers en 2 toiletten te huren. Ideaal voor bijvoorbeeld een familieweekend.

Aanbevolen mindervalide bungalows aan zee


Man in rolstoel op het strand met gezin

Rolstoelvriendelijke vakantie in hotel.

Naast het huren van een aangepaste vakantiewoning of mindervalide bungalow bestaat ook de mogelijkheid om een hotelkamer te huren in een hotel welke goed rolstoel toegankelijk is. Er zijn rolstoelvriendelijke hotels in alle provincies in Nederland maar ook in bijvoorbeeld België, Luxemburg is het vrij eenvoudig om een ruime hotelkamer in een rolstoeltoegankelijk hotel te boeken. De meeste van deze rolstoelvriendelijke hotels hebben geen beschikking over een hoog /laag bed. Wel vaak kunnen de bedden in hoogte versteld worden en is er voldoende ruimte rond het bed voor een rolstoel. Dergelijke hotels hebben altijd een lift waar een rolstoel in past en rolstoel en rollator toegankelijke toiletten en restaurants.


rolstoelvriendelijke hotelkamer

Rolstoelvriendelijke vakantie met hond.

Wie rolstoelafhankelijk is en een hond heeft, kan gerust een vakantie met hond boeken. In veel aangepaste vakantiehuisjes, bungalows en chalets zijn honden toegestaan en er zijn ook hondvriendelijke hotels die geschikt zijn voor mindervaliden. Alleen als je meer dan 2 honden hebt en rolstoelgebonden bent, kan het lastig zijn een aangepaste accommodatie te vinden. In de meeste aangepaste vakantie accommodaties zijn maximaal 1 of 2 honden toegestaan.  In de rolstoelvriendelijke hotels is meestal maar één hond welkom. Leuk voor een mindervalide vakantie met één huisdier.


gezin met rolstoel wandelend in bos

Aangepaste vakantiewoning met privé sauna huren.

Als je mindervalide, gehandicapt of fysiek beperkt bent en je wilt een vakantiehuis of villa met privé sauna huren, is het aanbod geschikte vakantieverblijven relatief klein. Er zijn maar een 10 tot 20 aangepaste vakantieverblijven die over een privé sauna of hottub beschikken. Als je een rolstoelvriendelijke vakantiewoning met privé sauna wilt boeken, is het zaak om dit vroeg in het seizoen te doen. Een bijkomend voordeel is dat er mogelijk ook op mindervalide vakantiewoningen met wellness faciliteiten vroegboekkorting verleend wordt.


Als een rolstoelvriendelijke vakantiewoning niet voldoende is.

Soms is een rolstoelvriendelijke vakantiewoning niet voldoende en is er zorg nodig. Er zijn, ook in Nederland, een aantal zorginstellingen die ook tijdens vakanties zorg kunnen bieden. Dat is zeker prettig als je fysiek beperkt bent en zorg op je vakantie adres nodig hebt. Je kunt de adressen van deze zorginstellingen opvragen bij bijvoorbeeld je zorgverzekeraar. We wensen je een fijne en onbezorgde rolstoelvakantie!


center parcs banner