Vakantie met rolstoel of rollator

Indien je op vakantie met rolstoel of rollator wilt

Wie een vakantie met rolstoel of rollator wil boeken, moet op zoek gaan naar accommodaties die drempelvrij zijn en over brede doorhangen voor de rollator of rolstoel beschikken. En, in principe moet ook een elektrische en bredere rolstoel gemakkelijk naar binnen en buiten kunnen. Op deze website vind je meer dan 100 accommodaties in binnen- en buitenland die geschikt zijn voor een vakantie met de rollator of een rolstoel.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner

Mogelijkheden vakantie met rolstoel of rollator op vakantiepark

Veel vakantiepark ketens nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden aangepast huisjes en mindervaliden groepsaccommodaties te huur aan. Daarnaast zijn er op wel ieder vakantiepark in Nederland en België huisje en bungalows rolstoel- en rollator toegankelijk. Een vakantie met rolstoel of rollator is me name op de meeste parken van Roompot en Landal geen enkel probleem. Dat geldt ook voor de parken buiten Nederland zoals in Duitsland. Deze vakantiepark ketens verhuren accommodaties die rolstoel en rollator toegankelijk zijn.

rolstoel vakantiehuis op bungalowpark met gezin

Particulier vakantiehuis met rollator of rolstoel boeken

Naast de vele mogelijkheden op mindervaliden en senioren vakantieparken, heb je ook nog het rolstoel vriendelijk en particulier aanbod.
Indien je een particulier vakantiehuis rolstoelvriendelijk vakantiehuis wilt boeken, is het altijd raadzaam bij de huiseigenaar of verhuur organisatie navraag te doen over de rolstoel toegankelijkheid van het eventuele terras, balkon, tuin of obstakel. Denk ook aan obstakels of drempels in de douche, keuken, schuur of zwembad.

Stallen van de rolstoel of rollator.

Het is prettig dat als je tijdens je vakantie met rolstoel of rollator je deze kunt stallen in een goed af te sluiten ruimte. Zodat deze ook veilig zijn als je zonder rollator of rolstoel ergens anders bent dan in de bungalow, chalet of aangepaste vakantiewoning.

rolstoelvriendelijke hotelkamer

landal mindervalide huisjes banner

Vakantiehuis met zwembad huren

Met een rollator of rolstoel kan je meestal ook wel een vakantiehuis of groepsaccommodatie met zwembad huren. Controleer echter voor je boekt de mogelijkheden om met een elektrische rolstoel of rollator gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld een hellingbaan.


zwembad lift mindervaliden

Vakantie gehandicapten

Als je niet alleen rolstoel gebonden bent maar ook gehandicapt, is het huren van een mindervaliden villa met zwembad en tillift wellicht een interessante optie. Voor een vakantie gehandicapten gelden veel strengere eisen aan de accommodaties die alleen maar geschikt voor een rolstoel vakantie hoeven te zijn. Dat geldt in het bijzonder voor een gehandicapten vakantie met Hulphond. Ook aan een mindervaliden vakantie met hond mogen strengere eisen worden gesteld.

center parcs banner