Rolstoelvriendelijke landen

Hier vind je een overzicht van rolstoelvriendelijke landen binnen Europa.

Als je een rolstoelvakantie buiten Nederland wil boeken, wil je waarschijnlijk weten welke landen rolstoelvriendelijk zijn en waar je een mindervalide vakantie kunt boeken. Iedereen die rolstoelafhankelijk is, weet dat Nederland een fijn land is om met de rolstoel of rollator op vakantie te gaan. Maar hoe staat het met de ander landen van de Europese Unie en de voormalige Oostblok landen?

Dit zijn de meest rolstoelvriendelijke landen van Europa

Volgens velen staat Nederland dus op de nummer één als het gaat om voorzieningen voor mindervaliden en uitgaansmogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking. Andere landen die het belangrijk vinden dat er goede publieke voorzieningen voor mindervaliden zijn, zijn Duitsland, Engeland, Zweden, Zwitserland, Denemarken en Kroatië. Ook in Spanje, Italië, Griekenland en Slovenië is er volop aandacht voor gehandicapten en mindervaliden. Hotels, vakantiehuizen en vakantieparken die écht en volledig zijn aangepast voor personen met een fysieke beperking zijn beperkt.

Verbetering van toegankelijk voor producten door mindervaliden.

In Europa en dus ook de Europese Unie wonen miljoenen mensen met een fysieke beperking of handicap. Veel technische producten zoals smartphoons en computers zijn nauwelijks toegankelijk voor personen met een handicap. Daarnaast liggen veel vakantiehuizen aan het water en zijn die voor mindervaliden onbereikbaar.

man op rolstoelvriendelijke vakantie met vrouw

De Europese Unie besteedt veel aandacht aan de toegankelijk van mindervaliden in openbare ruimtes zoals bibliotheken en zwembaden. Ook stimuleert de EU de toegankelijk van producten voor gehandicapten. Dit werkt door in rolstoelvakanties binnen Europa. Lees hier meer over de EU en producten mindervaliden.

Een groepsvakantie boeken in een rolstoelvriendelijk land

Als je met een groep gehandicapten een rolstoelvriendelijke vakantie wil boeken, heb je de beste mogelijkheden in Nederland, België, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. Hier vind je de betere aangepaste groepsaccommodaties. Voor een mindervalide groepsaccommodatie met verwarmd en aangepast zwembad moet je in Nederland, België, Duitsland of Engeland zijn.

rolstoelvakantie aan zee

In de voormalige Oostbloklanden zoals Roemenië en Hongarije zijn weinig mogelijkheden voor groepsreizen mindervaliden. In Slovenië daarentegen is er volop aandacht voor rolstoel vakanties. De betere rolstoelvriendelijke landen vind je echter toch binnen de Benelux. Boek bijvoorbeeld een rolstoelvriendelijk vakantiehuis met sauna in Nederland en ontdek hoe fijn een Finse- of infrarood sauna is.