Mindervalide bungalow voor groep

Als je een mindervalide bungalow voor een groep zoekt.

Wie een mindervalide vakantie met een groep wil boeken, heeft te maken met een aantal beperkingen. Zeker als er binnen zo een groep meerdere personen een zware fysieke beperking hebben, zal de mindervalide bungalow of aangepaste groepsaccommodatie voldoende aangepast moeten zijn. Aandachtspunten zijn hierbij met name de bedden, die moeten elektrisch in hoogte verstelbaar zijn, een tillift en aangepaste douches en toiletten.

Als een mindervalide bungalow voor een groep wordt gehuurd op basis van zelfvoorziening zal ook de keuken aangepast moeten zijn voor mindervaliden. Hierbij is met name de hoogte van het aanrechtblad belangrijk. Je kunt bij ons ook een aangepaste bungalow met jacuzzi huren.

Hulpmiddelen zijn vaak bij te huren

Voldoet een aangepaste groepsaccommodatie of mindervalide bungalow niet helemaal aan de eisen van de groep omdat er bijvoorbeeld geen tillift is of voldoende hoog/laag bedden? Bij een aantal verhuurbedrijven gericht op mindervaliden en ouderen zijn bepaalde hulpmiddelen meestal tijdens het verblijf in de mindervalide accommodatie bij te huren. Ze kunnen worden bezorgd op het vakantie adres.

Boek een mindervalide bungalow voor een grote groep ruim op tijd

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Als je bijvoorbeeld als zorginstantie besluit een weekendje met een groep mindervaliden op pad te gaan, dan kan je niet op het laatste moment een aangepaste groepsaccommodatie huren en hulpmiddelen bestellen.

mindervalide bungalow voor groep

De organisatie van een rolstoelvakantie met een groep gehandicapten vergt tijd. Het valt in de regel niet mee een mindervalide groepsbungalow te vinden die nog beschikbaar is en is aangepast overeenkomstig behoefte. Boek daarom een mindervalide groepsaccommodatie tenminste 6 maanden voor het uitje. Een watervilla voor mindervaliden kan je tot 3 maanden voor vertrek boeken. Huisjes aan het water die rolstoel toegankelijk zijn, zijn beperkt beschikbaar.

Ook vervoer tijdig regelen

Als er vervoer voor een grote groep geregeld moet worden en er gaan een aantal rolstoelen mee op vakantie, is het belangrijk dat er speciaal vervoer geregeld wordt. Er zijn speciale bedrijven voor rolstoelvervoer. Ook hier geldt, regel aangepast vervoer voor een grote groep op tijd.Dat geldt ook voor het vinden van vrijwilligers en begeleiders.

Is de groep verzekerd tijdens de mindervalide vakantie?

Een puntje waar niet iedereen aan de denkt. Belangrijke verzekeringen. Als je als zorginstantie een aangepaste groepsaccommodatie , mindervalide bungalow of aangepast vakantiehuis huurt, ben je verantwoordelijk voor de eventuele schade die tijdens jullie verblijf veroorzaakt zou kunnen worden. Je bent ook verantwoordelijk voor ongevallen en calamiteiten met vrijwilligers, verzorgers en mindervaliden. Een goede groepsreisverzekering is daarom onontbeerlijk. Je hebt ook zo een verzekering nodig bij een mindervalide vakantie groep binnen Nederland.