Mindervaliden groepsaccommodatie

Boek hier je mindervaliden groepsaccommodatie.

Een mindervaliden groepsaccommodatie welke geheel of gedeeltelijk is aangepast voor mindervaliden. Je vindt bij ons mindervaliden groepsaccommodaties in Nederland, België, Duitsland en andere landen binnen Europa. Ook voor een zorgvakantie.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner

Hoe kies je de meest geschikte mindervaliden groepsaccommodatie?

Uiteraard moet deze aangepaste groepsaccommodatie voldoende aangepast slaapkamers en bedden hebben. Als je met 14 of 16 personen een aangepast groepsvakantie wilt boeken, is een 12 persoons groepsaccommodatie met aanpassingen voor mindervaliden te klein en een 30 persoons groepsaccommodatie te groot. Het belangrijkste is echter dan dat groepsaccommodatie past bij de groep gehandicapten en de juiste voorzieningen en hulpmiddelen aanwezig zijn.

rolstoelvriendelijke hotelkamer

Drempelvrij en rolstoelvriendelijk

De groepsaccommodatie is natuurlijk geheel drempelvrij en rolstoelvriendelijk. Een mindervaliden vakantie met een groep inclusief overnachting slaagt alleen als de aanpassingen en mindervaliden voorzieningen in overeenstemming zijn met de zorg en aandacht die de groep nodig heeft. Je kunt dus niet zo maar een mindervaliden groepsaccommodatie huren.

romantische rijksmonumenten banner

Zorg op het vakantieadres

In de meeste gevallen is zorg mogelijk op het betreffende vakantieadres. Die zorg moet je als groep meestal inhuren maar als de minder validen groepsvakantie wordt georganiseerd door een zorginstelling zal de zorg op de vakantie locatie vaak intern geregeld kunnen worden. Er zijn echter ook specifieke vakantiepark ketens die de mindervaliden groepsaccommodaties verhuren met gedeeltelijke zorg. Zie bijvoorbeeld Roompot Care. Eerder schreven we over het feit fat je bij Roompot op diverse parken een aangepast vakantiehuis tot wel 14 personen kun huren. Voor een mindervaliden vakantie bij Roompot.

landal mindervalide huisjes banner

rolstoelvakantie aan zee

Rolstoelvriendelijke bungalowparken

Op diverse rolstoelvriendelijke bungalowparken kan je ook aangepaste vakantiehuizen en mindervaliden groepsaccommodaties huren. Dus niet alleen bij Roompot maar ook bij RCN, Topparken, Landal en andere vakantieparkketens.

Mindervaliden groepsaccommodaties voor groepen 20 tot 30 personen

Dit zijn wat voorbeelden van goed aangepaste groepsaccommodaties voor 20 tot 30 personen.

rolstoel wandelen in het bos

Groepsaccommodaties mindervaliden groter dan 30 personen

Het is ook mogelijk een aangepaste groepsaccommodatie voor een groep groter dan 30 personen te huren. Huur echter nooit een groepsaccommodatie 30 personen die niet over de juiste mindervaliden aanpassingen beschikt en niet geheel rolstoeltoegankelijk is. Ook niet voor je familieweekend of groepsreizen mindervaliden.

center parcs banner