Vakantiehuis huren voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkte mobiliteit vakantiehuizen.

Ook als je beperkt bent in je mobiliteit kan je een fijn vakantiehuis huren of aangepaste vakantie boeken. Hier meer dan 100 vakantiehuizen, bungalows en villa’s te huur die geschikt zijn voor mannen of vrouwen met een beperkte mobiliteit. Ook aangepaste vakantiehuizen en appartementen te huur voor ouderen die slecht ter been zijn.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner


Op vakantie als je beperkt mobiel bent.

Indien je fysiek gehandicapt bent, kan het zijn dat een vakantie boeken wat moeilijker is dan normaal. Dat kan zijn omdat je rolstoelafhankelijk bent en het vakantiehuis dat je wilt huren aangepast moet zijn maar het kan ook zijn dan je niet zo eenvoudig aan een groepsreis, rondreis, familieweekend of vriendenweekend kunt deelnemer omdat je geen geschikt en aangepast vervoer hebt of door een fysieke beperking niet aan een groepsuitje kunt deelnemen. Dat alles heeft direct met een beperkte mobiliteit door fysiek ongemak te maken.


Man in rolstoel op het strand met gezin

Met een beperkte mobiliteit een vakantiehuis huren

Aangepaste vakantie? Er kunnen in het kader van beperkte mobiliteit 2 redenen zijn waarom een vakantie of vakantiehuis huren wat ingewikkelder is dan normaal. Je kunt bij beperkte mobiliteit geen vervoer hebben naar je vakantiebestemming of de bungalow of vakantiehuis is niet voldoende aangepast voor je fysieke beperking of handicap. Gelukkig zijn er vandaag de dag veel mogelijkheden om aangepast vervoer te regelen, meestal ook via de zorgverzekering en kun je een vakantiewoning huren die geheel aangepast is en geschikt voor een mindervaliden vakantie.


Vervoer per zorgtaxi

Mogelijk kan je naar je vakantieadres binnen Nederland vervoerd worden met een zorgtaxi. Dat zijn speciale taxi’s die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor rolstoelvervoer en waarbij de chauffeur is opgeleid in het vervoer van ouderen die slecht ter been zijn, mindervaliden en gehandicapten. Er bestaan ook aangepaste bussen in het kader van groepsvervoer. Bij een zorgtaxi wordt er op afspraak gewerkt en altijd met extra zorg.

landal mindervalide huisjes banner


vakantiehuis met aanpassingen voor rollator

Aan een groepsreis of rondreis deelnemen als je fysiek beperkt bent

Aangepaste groepsreis? Bij de groepsreizen die verzorgd worden door bijvoorbeeld Djoser, Koning Aap en Sawadee zijn er geen of nauwelijks mogelijkheden om mee op groepsreis te gaan als je een beperkte mobiliteit hebt en al helemaal niet als er ook zorg en aangepast vervoer nodig is. Gelukkig zijn er diverse organisaties waar je met een beperkte mobiliteit en / lof fysieke handicap wel een aangepast groepsreis of groepsrondreis kunt boeken. En veelal ook met zorg. Zo organiseert bijvoorbeeld de Zonnebloem vakanties voor mensen met een fysieke beperking, ouderen en een ieder met een beperkte mobiliteit en zijn er ook diverse commerciële reisbureau’s en reisorganisaties die reizen voor ouderen, gehandicapten en andere groepen met een beperkte mobiliteit verzorgen.


3 generaties wandelen met de rollator

Aanpassingen in vakantiehuizen en groepsaccommodaties mindervaliden

Indien je een aangepast vakantiehuis of mindervaliden groepsaccommodatie zoekt die aansluit bij jouw fysieke beperking of beperkingen van groep, is het goed om te weten dat je via deze site vakantieadressen kunt selecteren die op de juiste manier zijn aangepast. Zo kan je een aangepaste accommodatie boeken die ITS gecertificeerd is of een vakantiehuis met hellingbaan. Zo kan je ook met een beperkte mobiliteit fijn op vakantie.


center parcs banner