MIVA vakantiewoning

Een MIVA vakantiewoning huren

Een aangepaste vakantiewoning wordt ook wel een MIVA vakantiewoning genoemd. Geschikt voor een rolstoelvakantie en speciaal ingericht en aangepast voor mindervaliden en gehandicapten. Bij de ene miva vakantiewoning zijn er aanpassingen voor meerdere personen Bij een ander aangepast vakantiehuis is er slechts voor één persoon een gedeelte van de accommodatie aangepast. Dat vertaalt zich dan bijvoorbeeld in één aangepaste slaapkamer en aangepast sanitair. Dit type accommodaties is meestal ook geschikt voor een senioren vakantie.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner


Waar staat MIVA voor?

MIVA is een afkorting voor mindervaliden. Een miva vakantiewoning is dus een vakantiehuis welke op diverse manieren is aangepast voor mindervaliden. Denk aan een aangepaste slaapkamer met hoog/laag bed, een verhoogd toilet of keuken waar je met de rolstoel ook goed uit de voeten kunt. Je kunt een MIVA vakantiewoning, villa bungalow of appartement op een vakantiepark huren maar er zijn ook particuliere vakantieverblijven voor mensen met een handicap of fysieke beperking te huur.


Man in rolstoel op het strand met gezin

In Nederland een miva vakantiewoning huren

Het aanbond mindervaliden vakantiewoningen in Nederland is groot. Of je nu een 2, 4 of 6 persoons aangepast vakantiehuis Nederland zoekt of een MIVA groepsaccommodatie voor 8, 20 of 30 personen. Nederland is één van de landen binnen de EU waar volop aandacht is voor mensen met een fysieke beperking en gehandicapten. Hier vind je beschikbare MIVA vakantiewoningen in Nederland. Deze zijn tevens rolstoelvriendelijk.


landal mindervalide huisjes banner

Aangepaste vakantiewoning België huren

Ook in België worden aangepaste vakantieverblijven MIVA vakantiewoningen genoemd. Net zoals in Nederland is er een groot en gevarieerd aanbod. Echter er zijn in België wat minder MIVA vakantieparken in Nederland. Als je eenmindervaliden vakantie in België wilt boeken je beng op zoek naar een accommodatie die volledig is aangepast, is het zaak om zo een gehandicapten vakantiewoning tijdig te reserveren. Dat is zeker van toepassing op een mindervaliden vakantiewoning België met tillift en hoog-laag bedden.


Een mindervaliden vakantie in Duitsland boeken

Wie een MIVA vakantiewoning in Duitsland zoekt, heeft een redelijk grote keuze. Goed om te weten, is dat Landal GreenParks een groot aanbod mindervaliden accommodaties in Duitsland te huur heeft. Een zekerheid voor een fijne familie vakantie Duitsland. Al de parken van Landal Duitsland liggen midden in de natuur van de Oostzee tot Beieren. Ook geschikt voor een mindervaliden vakantie met e hond in Duitsland.


genieten van wandeling met rollator

MIVA vakantiewoning in Luxemburg vinden

Wie een mindervaliden vakantie in Luxemburg wil boeken, ontdekt al snel dat het niet eenvoudig is een aangepaste vakantiewoning te vinden. Een aantal vakantieparken in Luxemburg hebben wel bungalows en huisjes te huur die rolstoelvriendelijk zijn. Maar echter niet volledig aangepast voor mindervaliden. Een alternatief is mogelijk een aangepaste vakantiewoning in Belgisch-Luxemburg te huren. Voor mindervaliden vakanties voor groepen tot en met 6 personen.


center parcs banner