Vakantie aan zee voor rolstoelgebruikers

Ook rolstoelgebruikers kunnen een vakantie aan zee boeken.

Wie een vakantie aan zee wil boeken en rolstoelgebruiker is, kan hier een rolstoelvakantie aan zee boeken.  Wij hebben aangepaste vakantiewoningen, appartementen, bungalows en hotels aan zee geselecteerd die rolstoel toegankelijk zijn. Deze aangepaste accommodaties zijn geschikt voor een romantisch weekendje aan zee met twee, voor een gezinsvakantie met kinderen of vriendenweekend.

Vakantie aan zee met rolstoel

Voor een aangepaste vakantie aan zee in Nederland, Belgische Kust, Portugal, Griekenland, Italië of Spanje.   Maar ook in landen als Kroatië of Bulgarije is het mogelijk een rolstoelvakantie aan zee te boeken.  Het boeken van een vakantie aan zee voor rolstoelgebruikers is bij ons wellicht eenvoudiger dan u denkt.

Vind hier rolstoelvriendelijke hotels Nederland aan zeeRolstoel toegankelijke hotels Belgische Kust

rolstoelvakantie aan zee

Waar moet je op letten bij een rolstoelvakantie aan zee?

Rolstoelgebruikers die een vakantie aan zee of meer willen boeken en een aangepaste accommodatie zoeken, hebben wel rekening te houden met het volgende. Dat een hotel, vakantiewoning, bungalow of appartement geschikt is voor rolstoelgebruikers, wil nog niet zeggen dat de betreffende accommodatie aan de kust ook geschikt is voor iedere mindervalide.  Een rolstoelvriendelijke accommodatie zegt in feite alleen maar dat er geen drempels zijn maar niet dat een accommodatie ook een aangepaste badkamer, verhoogd toilet en andere mindervalide voorzieningen heeft. 

Hetzelfde geldt voor grote vakantiehuizen die aangepast zijn voor minder validen. Zo kan het zijn dat als je een kamer in een rolstoelvriendelijk hotel aan de kust van Zuid-Holland boekt, het restaurant wel goed toegankelijk voor je is en het zwembad weer niet.  Ook kan het zijn dat een aangepaste vakantiewoning aan zee beter geschikt voor je is dan een hotel aan zee. Als een accommodatie goed aangepast is, zal deze altijd rolstoel toegankelijk zijn.  Mindervaliden kunnen dus beter een goed aangepaste vakantiewoning aan zee boeken dan een hotel welke alleen beperkt rolstoelvriendelijk is.

kind in strandrolstoel aan zee

Rolstoelvakantie aan zee met hond.

In veel aangepaste vakantiewoningen en appartementen aan zee is de hond ook welkom. Dat is fijn want zo kan je ook een weekendje met de hond aan zee boeken. In de regel worden er in rolstoeltoegankelijke hotels aan zee géén honden toegelaten. Er zijn gelukkig uitzonderingen. Zo is het prachtige Kurhaus in Scheveningen niet alleen hondvriendelijk maar ook rolstoelvriendelijk. Voor een vakantie of weekend met hond aan de kust van Scheveningen, Nederland. Je kunt ook aan de Belgische Kust een rolstoelvakantie met hond boeken.

Vakantiehuis Zeeland voor mindervaliden huren

Wie dol is op de zee en duinen, vindt aan de Zeeuwse kust gegarandeerd een leuk en aangepast vakantiehuis.
Wij hebben een selectie gemaakt van die aangepaste vakantiehuizen Zeeland. Vind hier een mindervalide vakantiehuis Zeeland.