Vakantiehuisjes voor mensen met een beperking

Vakantie is voor velen het hoogtepunt van het jaar. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar vakantiehuisjes voor mensen met een beperking. Het is een moment om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en waardevolle tijd door te brengen met geliefden. Voor mensen met een beperking kan een vakantie echter gepaard gaan met extra uitdagingen en obstakels. Toegankelijkheid, comfort en passende faciliteiten zijn essentiële factoren om een zorgeloze vakantie te garanderen.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner

Bij Landal vind je speciaal aangepaste accommodaties aan voor mensen met een beperking. Deze vakantiehuisjes zijn zo ontworpen dat ze toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn, maar ook nog steeds de gezellige sfeer hebben. Of het nu gaat om drempelloze toegang, een gehoorvilla, vision villa of longvilla. Op verschillende parken kan je heerlijk genieten. In dit artikel zullen wij je meenemen in de verschillende vakantiehuisjes voor mensen met beperking!

Bekijk hier direct alle info over de speciale accommodaties bij Landal

Vakantiehuisje voor slechtzienden

Vakantiehuisje voor blinden en slechtzienden

Op Vakantiepark Landgoed ’t Loo in Gelderland vind je de speciale visionvilla. Deze villa is net wat anders ingericht dan de standaard villa’s. In de villa vind je een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. Zo is er onder andere een oprijplank aanwezig, worden er contrastkleuren gebruikt en worden lichtschakelaars en stopcontacten geaccentueerd.

De badkamer is ook aangepast. Hier vind je een vlakke douche, wastafel die minimaal 78 cm hoog is, zodat er eventueel een rolstoel ondergeschoven kan worden, verstelbare spiegel en vind je hier een toilet met beugels. Tot slot is er nog een omheinde tuin, zodat een eventuele hulphond hier vrij in kan spelen. De visionvilla op Vakantiepark Landgoed ’t Loo is geschikt voor maximaal 6 personen.

Verder vind je op het park belijning in en om het centrumgebouw. Daarnaast is de parkinformatie beschikbaar in extra grote letters en in braille. Hierdoor is het park een stuk toegankelijker voor blinden en slechtzienden.

Bekijk hier gelijk het vakantiehuisje

Vakantiehuisje voor dove mensen

Vakantiehuisje voor dove mensen

landal mindervalide huisjes banner

Op Landal Heihaas in Putten in Gelderland vind je speciale accommodaties die zijn aangepast op dove en slechthorende mensen. De vakantieaccommodaties worden ook wel de gehoorvilla genoemd. In de gehoorvilla vind je een aantal slimmen aanpassingen. In de villa is een ringleiding voor weergave van radio-, dvd- en tv-geluid.

Daarnaast is de rookmelder gekoppeld aan een wek- en waarschuwingssysteem. Wanneer er rook is zal dit systeem intense lichtsignalen en trilsignalen onder het matras afgeven. Ditzelfde geldt voor de wekker. Wanneer er aangebeld wordt bij de voordeur zal er ook een flitslamp afgaan. Deze accommodatie is verder hetzelfde ingericht als de standaard accommodaties. De gehoorbungalow is geschikt voor maximaal 4 personen.

Bekijk hier gelijk het vakantiehuisje

Vakantiehuisje voor mensen met longproblemen

Vakantiehuisje voor mensen met longproblemen

Voor mensen met longproblemen vind je op meerdere Landal parken longvilla’s. Deze villa’s zijn voorzien van een laminaat- of tegelvloer, gordijnen en meubels die voldoen aan de richtlijnen van het Longfond en is er op een aantal parken geen open haard in de accommodatie aanwezig. Verder zijn de accommodaties uiteraard rookvrij en zijn huisdieren niet toegestaan. Daarnaast worden de longvilla’s met speciale instructies schoon gemaakt.

De longvilla’s vind je op de volgende vakantieparken:

  • Vakantiepark Coldenhove, Gelderland
  • Vakantiepark Twenhaarsveld, Overijssel
  • Vakantiepark Hoog Vaals, Limburg
  • Vakantiepark Heideheuvel, Gelderland
  • Vakantiepark Sluttervallei, Texel

Bekijk hier direct alle longvilla’s


Door deze speciale accommodatie kan iedereen van een heerlijke vakantie midden in de natuur genieten in vakantiehuisjes voor mensen met beperking.

center parcs banner