Mindervalide hotels

Vind hier mindervalide hotels

Mindervaliden hotels zijn hotels welke één of meer hotelkamers hebben. Ze zijn geschikt voor gehandicapten, mindervaliden of mensen met een fysieke beperking. Ze worden ook wel rolstoelvriendelijke hotels genoemd. Ze zijn ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoel gebruikers en mensen met een rollator. Er is echter een wezenlijk verschil tussen een echt mindervalide hotel en rolstoelvriendelijk hotels. Een mindervalide hotel heeft tenminste één hotelkamer welke speciale aanpassingen voor mindervaliden.


Waar vind je mindervalide hotels in Nederland?

Hier vind je mindervalide hotels Nederland. De Van Der Valk hotel keten heeft in diverse plaatsen in Nederland ook hotels met mindervalide hotelkamers. Voorbeelden hiervan zijn hotel Akersloot, hotel Dordrecht en hotel Emmen in Drenthe. In deze rolstoelvriendelijke hotels van Valk Exclusief vind je een aangepast toilet en badkamer. Ook is de hele hotelkamere geschikt voor rolstoelgebruikers.
Sommige aangepaste hotels in Nederland hebben de beschikking over een mindervalide kamer met hoog/laag bed.


rolstoelvriendelijke hotels voordeeluitjes banner

Mindervalide hotel aan zee huren

Je kunt zowel aan de Nederlandse als Belgische kust een mindervalide hotelkamer aan zee reserveren. Een aantal hotels aan zee in Nederland en België zijn rolstoelvriendelijk en hebben 1 of meerdere aangepaste hotelkamers beschikbaar. Meestal hebben deze hotelkamers een uitzicht op zee en hebben ze een verhoogd toilet met beugels en aangepaste douche of badkamer. Vaak is er roomservice mogelijk.


rolstoelvakantie aan zee

Mindervalide hotels in België

Je kunt een hotel met rolstoelvriendelijke en aangepaste hotelkamer onder andere boeken bij hotels in West-Vlaanderen, Luik, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Maar ook in de Ardennen, Oost-Vlaanderen en Belgisch-Limburg zijn hotelkamers die aangepast zijn voor mindervaliden beschikbaar. Van der Valk heeft ook een aanbod rolstoelvriendelijke hotels in België. Je kunt dus ook een rolstoelvakantie België boeken en in een aangepaste hotelkamer verblijven.


rolstoelvriendelijke hotels voordeeluitjes banner

Waar moet je op letten bij boeken rolstoelvakantie in hotel?

Indien je als persoon met een fysieke beperking een hotelkamer boekt in een rolstoelvriendelijk hotel, kan je dat meestal doen inclusief ontbijt. Daarnaast kan je meestal ook de lunch en diner in het hotel gebruiken. Soms kan je een hotel ook op basis van all inclusive boeken. Daarnaast is het belangrijk om te informeren of er parkeerruimte is voor een auto met rolstoel en welke faciliteiten in het hotel rolstoelvriendelijk zijn. Het heeft ook met je fysieke beperking te maken welk hotel geschikt is of niet.

mindervaliden hotel

Mindervalide hotels met zwembad

Er zijn rolstoelvriendelijke hotels die over een eigen binnenzwembad beschikken. Meestal is zo een zwembad rolstoeltoegankelijk. Als je als mindervalide een aangepaste hotelkamer boekt bij een hotel met zwembad informeer dan bij de receptie of ook het zwembad en de kleedkamers geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.


Aanbiedingen rolstoelvriendelijk hotels vergelijken

Net zoals bij een “gewone hotelkamer” kan je ook bij hotels rolstoelvriendelijk aanbiedingen met elkaar vergelijken. En vergelijken is in de regel kosten besparen. Vergelijk echter geen appels met peren. Je kunt een 3 sterren hotel in de stad niet vergelijken met een 4 of 5 sterren hotel aan de kust of op de Hoge Veluwe. Ook bij het boeken van een aangepast hotel, betaal je de prijs die gebaseerd is op de kwaliteit en service.

rolstoelvriendelijke hotelkamer

Last minute hotel als gehandicapte boeken

Als je een zware fysieke beperking hebt, is het haast niet mogelijk een last minute hotel in Nederland of België te boeken. Er zijn slechts enkele hotels in België en Nederland die over een aangepaste hotelkamer beschikken met hoog/laag bed en eventueel tillift. Als je als gehandicapt persoon wilt overnachten in een hotel, is het zaak je aangepaste hotelkamer op tijd te reserveren en niet op een last minute aanbieding te wachten. Dat is zeker van toepassing tijdens de feestdagen zoals Pasen, Pinksteren of Kerstmis.


rolstoelvriendelijke hotels voordeeluitjes banner

Rolstoelvakantie met verblijf in mindervalide vakantiewoning

Als je een weekendje weg wilt of er een paar dagen tussen uit wilt gaan, is een verblijf in een hotel geschikt voor rolstoelgebruikers een goed idee. Voor een mindervalide vakantie is een hotel relatief duur. Het is dan wellicht een goed idee om een mindervalide vakantiewoning in Nederland of België te huren. Het aanbod mindervalide vakantiewoningen met hoog/laaf bed en tillift is relatief groot. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid een mindervalide bungalow aan zee te huren. Via deze website kan je een aangepaste vakantiewoning in diverse landen binnen Europa huren.

Hotel met hond huren

Er zijn in Nederland en België ook een aantal rolstoelvriendelijke hotels waar honden welkom zijn. Meestal is er één huisdier per hotelkamer welkom. Voor overige hotels waar honden toegestaan zijn, zie onze website hotel met hond.