Hulphond en mindervaliden vakantie

Een Hulphond en mindervaliden vakantie

Iedereen heeft vakantie nodig. Een paar dagen uit de sleur in een andere omgeving. Dat geldt ook voor mindervalide mensen. Als je overweegt met je hulphond op vakantie te gaan neem dan in elk geval een reserveriem mee. Een riem gaat altijd op een vervelend moment stuk! Ook het paspoort van de hond neem je mee. Vervolgens ga je gezellig met je hulphond op vakantie. Voor de hond zal het misschien geen vakantie zijn, deze werkt door voor zijn baas, ook in een vreemde omgeving. Hier vind je contactgegevens Hulphond.

Voorbereiding mindervaliden vakantie met hulphond

De voorbereiding voor een vakantie als je mindervalide bent is erg belangrijk. Waar moet je dan allemaal aan denken? We hebben een paar tips voor je:
– Informeer goed naar de mogelijkheden, goede begaanbaarheid van huisjes, hotel, appartement en de omgeving.
– Als je mindervalide bent is het misschien wel goed dat er iemand die jouw beperkingen kent van tevoren een kijkje gaat nemen als de vakantieplek in de buurt ligt.
– Lees zeker ook de recensies van anderen. Soms wordt alles wel heel rooskleurig voorgesteld op een website of in een catalogus, maar valt de werkelijkheid als je niet alles kunt, behoorlijk tegen. Voorkom deze teleurstelling ook voor je medereizigers.
– Kijk op aangepaste vakanties, of er hulp in de buurt is indien noodzakelijk.

Aanbevolen mindervalide bungalows

Zit je in een rolstoel?

– Zit je in een rolstoel, zoek dan specifiek op rolstoelvriendelijke vakanties. Heb je een hulphond? Daarvoor vind je speciaal ingerichte vakantiehuisjes en de hond kan gezellig mee. Hier kan je een vakantiehuis met hond boeken.
– Moet je lang reizen? Tref maatregelen voor jezelf maar zeker ook voor de hond: neem water mee, een riem om de hond uit te laten op een vreemde plek, las voldoende pauzes in en is het heet (voor een hond is het sneller heet dan voor een mens!), rijd dan ’s avonds of ’s nachts.

mindervalide vakantie met hulphond

Als mindervalide op vakantie met je hond

Het is fijn als je er samen met je hond even tussenuit kunt. Een goede voorbereiding is zoals je hebt kunnen lezen erg belangrijk. Neem daarom ook de tijd, maak een checklist en zorg dat alles van tevoren goed is uitgezocht. Dit zorgt ervoor dat jij binnenkort ook kunt genieten van een heerlijke vakantie samen met jouw trouwe viervoeter

Weekendje weg met hond?

Een weekendje weg met je hond is ontzettend leuk. Gelukkig zijn er tal van vakantiehuisjes en bungalowparken die rolstoel toegankelijk zijn. Informeer echter altijd vooraf of er honden welkom zijn. Hier kan je een weekendje weg met hond boeken.