Extra toegankelijke bungalow huren

Je kunt hier een extra toegankelijke bungalow huren van Landal of Roompot.

Daarnaast zijn er bij diverse andere vakantiepark ketens aangepaste huisjes, mindervaliden vakantiewoningen en extra toegankelijke vakantiehuizen, villa’s en groepsverblijven te huur. Voor een rolstoelvakantie, ouderen vakantie of zorgvakantie. Alle accommodaties zijn minimaal rolstoel toegankelijk en daarom ook geschikt voor een vakantie, midweek of weekendje weg met rollator of scootmobiel. Zie hier het extra toegankelijke aanbod van Landal, en hier van Roompot.

roompot aangepaste vakantiehuizen banner


Wat houdt extra toegankelijke bungalow huren in?

Voor het begrip extra toegankelijke bungalows is geen sluitende definitie. Bedoeld echter wordt dat zo een bungalow goed toegankelijk moeten zijn voor personen die mindervaliden zijn of een fysieke beperking hebben. In de praktijk betekent dat meestal dat er geen drempels in de bungalows en huisje zijn en de doorgangen breed genoeg voor een rolstoel. Er is rekening gehouden met de draaicirkel van een rolstoel of scootmobiel en meestal zijn ook de badkamer, toilet en slaapkamer aangepast. Soms ook de keuken.


Man in rolstoel op het strand met gezin

Uitgebreide informatie over de toegankelijkheid en extra voorzieningen

Bij iedere extra toegankelijke bungalow van Landal, Roompot, bij EuroParcs, bij Topparken of andere vakantiepark staat aangegeven wat de eventuele mindervaliden faciliteiten zijn. Een hoog-laag bed kan meestal worden gehuurd en soms ook een tillift.


Bij Center Parcs extra toegankelijke bungalows of aangepaste vakantiewoning huren

Ook Center Parcs heeft volop aandacht en zorg voor de mindervaliden gast en de oudere die wat minder goed te been is. Bij Center Parcs gaat het vooral om rolstoelvriendelijke bungalows en huisjes. Rolstoelvriendelijk is in de praktijk ook extra toegankelijk voor de ouderen en rolstoelgebruikers. Net zoals bij de andere vakantiepark ketens zijn ook in de extra toegankelijke accommodaties huisdieren meestal toegestaan. Een aangepaste vakantiewoning bij Centere Parcs huren kan ook luxe. Bijvoorbeeld met privé sauna.

landal mindervalide huisjes banner


oma in de rolstoel met kleindochter

Extra toegankelijke bungalow huren bij RCN

Ook op een aantal RCN bungalowparken zijn aangepaste huisjes en extra toegankelijke bungalows te huur. Als duurzame en maatschappelijk bewuste reisorganisatie heeft RCN extra aandacht voor de kwetsbare mens. Ook personen met een fysieke beperking en ouderen die slecht ter been zijn. Wist je bijvoorbeeld dat RCN aan kwetsbare groepen jaarlijks 100 vakanties weg geeft? Dat is de extra waarde als je een vakantiehuis bij RCN boekt. Alle winst gaat naar goede doelen. RCN staat 100 % voor duurzame vakanties.


vakantiehuis met aanpassingen voor rollator

Kleinschalige vakantieparken met extra toegankelijke accommodaties

Niet alleen de grote vakantiepark ketens zoal Landal, Center Parcs en Roompot verhuren extra toegankelijke bungalows of MIVA vakantiehuisjes. Ook de kleinschalige vakantieparken bieden een steeds breder wordend mindervalide aanbod aan. Het is dus zeker mogelijk een extra toegankelijke vakantiebungalow, aangepaste vakantiewoning of aangepaste groepsaccommodatie op een kleinschalig bungalowpark te huren. Ook voor vrienden- familie- en zorggroepen.


center parcs banner